תפריט סגור

5 צעדים פשוטים להכנת כריך בריא ומזין

איך להרכיב את הסנדויץ' המושלם?

  1. רצוי לבחור בפרוסות לחם ולא בבגט/לחמניות גדולות/ פיתה…כך כמות הפחמימות סבירה ולא גבוהה מדי. פיתה זה כמו 3 פרוסות לחם, לחמניה כמו 2-4 פרוסות, ובגט –  כ 5 פרוסות לחם. מה תקחו? בחירה שלכם, רק תהיו מודעים להבדלים הגדולים 🙂

2. בדקו באיזה קמח מדובר? יש הבדל משמעותי בין קמח לבן, שהינו דל יחסית מבחינה תזונתית, לבין קמח מלא – שעשיר יותר בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים. הלחמים המומלצים הם שיבולת שועל, כוסמין, שיפון, כוסמת, חיטה מלאה ועוד…

3. כדאי לבדוק את רשימת הרכיבים: האם יש חומרים משמרים? חומרי טעם וריח? E למינהם? כל אלו חומרים תעשייתיים שמוספים ללחם – עדיף כמה שפחות.

4. הגענו לחלק האחרון – הממרח

האמת שכאן אני פשוט ממליצה לגוון ולנסות כמה שיותר, ככה תרוויחו עושר תזונתי, בין אם שומנים בריאים (אבוקדו, טחינה, ממרח זיתים או ממרח פסטו), חלבונים (גבינה בולגרית, צפתית או לבנה, ביצה, טונה, ממרח עדשים ועוד..) וכמובן ויטמינים ומינרלים (לדוגמא, טחינה משומשום מלא עשירה מאד בסידן וברזל). הגיוון ישרת אתכם נאמנה וגופכם יודה לכם ❤

5. התוספת שתופסת היא כמובן הירק. הוסיפו עלי חסה, פרוסות עגבניה או פלפל חתוך, ומיד הערך התזונתי יקפוץ ותרויחו ויטמינים, סיבים, אנטירוקסידנטים ומינרלים.

הנה 2 דוגמאות לכריכים מזינים וטעימים מאד!

2 פרוסות לחם שיפון + ממרח פסטו טבעי/ ממרח עגבניות מיובשות + 2 כפות גבינת ריקוטה (עשירה מאד בסידן) + עלי רוקט.

2 פרוסות לחם כוסמין + 2 כפות טחינה משומשום מלא + 2 פרוסות חציל אפוי + ביצה קשה + עלה חסה.

בתאבון!

עדי גודל סולומון

דיאטנית קלינית

שיטת 555 לירידה במשקל והרגלים מאוזנים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *