תפריט סגור

תפוחי אדמה בתנור נימוחים וטעימים במיוחד.

מצרכים :

4-5 תפוחי אדמה בינוניים

שמן זית

פלפל

מלח גס

טימין יבש

שמן כמהין/תרסיס כמהין

שום כתוש

 

אופן הכנה:

מחממים תנור ל200 מעלות. 

מקלפים את תפוחי האדמה (ניתן גם לא), שמים בסיר עם מים חמים על אש גבוהה למשך 10-15 דק'. 

בודקים שהם טיפה רכים בעזרת מזלג, מסננים את המים ונותנים לתפוחי האדמה להתקרר קצת.

לאחר מכן חותכים לעיגולים דקים יחסית.

שמים בקערה את כל התבלינים ושמן הזית, ומערבבים על מנת לפתוח קצת את הטעמים בשמן.

שמים את תפוחי האדמה בתבלינים ומערבבים (רצוי בידיים בעדינות) עד שכולם נראים מתובלים היטב. 

מסדרים על תבנית ונייר אפיה, רצוי שכמה שיותר שטח פנים כלפי מעלה.

למשך כ-45 דקות, ולאחר מכן במצב טורבו/גריל למשך כ 5-7 דק'. 

להעביר בעזרת מרית לצלחת, או לאכול ישר מהתבנית :).

 

בתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *