תפריט סגור

קיש דיאטטי דל בפחמימות

קיש דיאטטי מושלם

בתיה אלימלך דיאטנית קלינית משתפת אותנו במתכון שלה ל קיש מנגולד דל פחמימות ללא גלוטן קטוגני .

מצרכים להכנת קיש דיאטטי דל בפחמימות:

לבצק:
2 ושני שליש כוסות קמח שקדים
3 כפות קמח קוקוס
4 כפות חמאה
3 כפות מים קרים (המתכון המקורי מכיל מחצית מהכמות של הבצק אך לדעתי כדאי להכין מעט יותר ולהישאר עם עודפים בכדי ליצור תחתית ודפנות אחידים מהבצק).

לקיש:
750 גרם- קילו מנגולד (500 גרם עלים ירוקים בלבד)
50 גרם חמאה
1 ביצה
3 חלמונים
4\3 כוס שמנת מתוקה
150 גרם גבינה שמנת 5%
1.5 כוסות פרמז'ן מגורר (90 גרם)

אופן הכנה:

1. לחמם את התנור לחום של 175 מעלות להכניס למעבד המזון את מרכיבי הבצק מלבד המים ולעבד במספר פולסים לאחר מכן להוסיף את המים ושוב לעבד עד אשר הבצק מתאחד (אם הבצק לא האחד לגוש אחד ניתן ליצור כדור עם הידיים) .
2. לאחר מכן לשטח את הבצק בשכבה דקה לתחתית ולדפנות של הפאי. ייתכן ויישארו עודפים מהבצק וזה בסדר. העיקר שהתחתית תהייה דקה וללא חורים.
3. לאפות כ 10-12 דקות ולהוציא מהתנור להנמיך את חום התנור ל 170 מעלות.
4. להסיר את החלק הלבן של המנגולד ולקצוץ את העלים
5. לחמם במחבת את החמאה ולטגן קלות עד אשר המנגולד מאבד מנפחו .
6. בקערה: לערבב את הביצה, את החלמונים, השמנת, הגבינה המלח והפלפל לגרר את הפרמז'ן בפומפיה

להרכבת הקיש:
למזוג מעט מבלילת הביצים על תחתית הבצק מעליה חלק מהמנגולד והפרמז'ן ושוב מהבלילה, העלים והפרמז'ן חשוב לכסות היטב את המנגולד בבלילה של הביצים לאפות כ30-40 דקות עד שמרכז הקיש יציב וצבעו זהוב עמוק .

סרטון המדגים את כל שלבי הכנת הקיש:

בתיה אלימלך הינה דיאטנית קלינית מומחית לסוכרת יועצת התזונה של האגודה הישראלית לסוכרת.
רוצים ייעוץ מקצועי מבתיה אלימלך חייגו עכשיו : 050-5330655
אתר הבית של בתיה אלימלך

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *