- 1 ק"ג קמח חיטה מלא
- 3 כוסות מים פושרים
- 4 כפיות שמרים יבשים
- מעט סוכר
- כף שטוחה של מלח ( 10 גרם)
אופן הכנה:
- שמים בקערה את הקמח עם המלח ומערבבים.
- בקערה נפרדת שמים את המים הפושרים,השמרים ומעט הסוכר ומערבבים היטב.
- שופכים את תערובת השמרים לתערובת הקמח ולשים את הבצק במשך 15 דקות עד לקבלת בצק אלסטי ואחיד ,יוצרים כדור,מכסים ומתפיחים במשך שעתיים.
- לאחר תפיחה מחלקים את הבצק ל-16 חלקים ויוצרים מהם כדורים,מכסים ומתפיחים במשך 15 דקות.
- לאחר התפיחה משטחים את הכדורים לצורת פיתה בעזרת מערוך או באמצעות הידיים,שוב מכסים את הפיתות ומתפיחים למשך חצי שעה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-230 מעלות עד אשר הפיתות מזהיבות בחלק העליון והתחתון.
- מעבירים לרשת גבוהה על מנת שהפיתות יתקררו ומגישים.