תפריט סגור

פיתה מחיטה מלאה

פיתה מחיטה מלאה מתכון
  • 1 ק"ג קמח חיטה מלא
  • 3 כוסות מים פושרים
  • 4 כפיות שמרים יבשים
  • מעט סוכר
  • כף שטוחה של מלח ( 10 גרם)

אופן הכנה:

  1. שמים בקערה את הקמח עם המלח ומערבבים.
  2.  בקערה נפרדת שמים את המים הפושרים,השמרים ומעט הסוכר ומערבבים היטב.
  3. שופכים את תערובת השמרים לתערובת הקמח ולשים את הבצק במשך 15 דקות עד לקבלת בצק אלסטי ואחיד ,יוצרים כדור,מכסים ומתפיחים במשך שעתיים.
  4. לאחר תפיחה מחלקים את הבצק ל-16 חלקים ויוצרים מהם כדורים,מכסים ומתפיחים במשך 15 דקות.
  5.  לאחר התפיחה משטחים את הכדורים לצורת פיתה בעזרת מערוך או באמצעות הידיים,שוב מכסים את הפיתות ומתפיחים למשך חצי שעה.
  6. אופים בתנור שחומם מראש ל-230 מעלות עד אשר הפיתות מזהיבות בחלק העליון והתחתון.
  7. מעבירים לרשת גבוהה על מנת שהפיתות יתקררו ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *