תפריט סגור

עוגת גזר מופחתת קלוריות

עוגת גזר מתכון

עדי גודל סולומון דיאטנית קלינית משתפת אותנו במתכון שלה לעוגת גזר מופחתת קלוריות. ניתן לאכול פרוסת עוגה אחת ביחד עם קפה/תה ללא ייסורי מצפון.
השימוש ברסק תפוחים הוא תחליף לחלק מהשומן בעוגה.

מצרכים להכנת עוגת גזר:

  • 2 ביצים
  • חצי כוס סוכר
  • חצי כפית תמצית וניל
  • חצי כוס קמח כוסמין או קמח שיפון או קמח מלא
  • חצי כוס קמח לבן
  • כפית אבקת אפיה
  • רבע כוס שמן (60 מ"ל)
  • 3 כפות רסק תפוחים
  • כפית קינמון
  • 3 גזרים בינוניים מגוררים
  • קורט מלח

אופן הכנה:

  1. משמנים את התבנית ומחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. בקערה נפרדת טורפים ידנית את הביצים,שמן,סוכר ורסק תפוחים עד אשר מתקבלת תערובת אחידה.
  3. מנפים את הקמחים,מוסיפים את הקינמון,תמצית וניל והמלח ומקפלים לתערובת הביצים.
  4. מוסיפים את הגזרים המגוררים ומערבבים לתערובת אחידה.
    1. מעבירים לתבנית אפיה ואופים למשך 30-40 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.

עדי גודל סולומון הינה דיאטנית קלינית
לקביעת פגישה אישית חייגו עכשיו: 054-558-8694
אתר הבית של עדי גודל סולומון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *