תפריט סגור

עוגת גבינה ללא סוכר מושלמת

עוגת גבינה ללא סוכר

בתיה אלימלך דיאטנית קלינית מלמדת אותנו איך אפשר להפוך מתכון לבריא יותר

מצרכים להכנת עוגת גבינה ללא סוכר:

  • לבסיס העוגה:
  • 50 גרם חמאה
  • 1 חבילת עוגיות ללא סוכר (200 גרם)

    למלית:
  • 500 גרם גבינה לבנה 5%
  • 2\1 כוס סוכר= 6 מ"ל סוכרלוז נוזלי
  • חצי גביע שמנת חמוצה 9%
  • 2 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות קמח תופח

    לציפוי:
  • 1.5 מיכלי שמנת חמוצה 9%
  • 2 כפות סוכר= 20 טיפות סוכרלוז
  • גרידה מקליפת לימון אחד

    לקישוט:
  • קופסת דובדבנים טריים (380 גרם עם הגרעינים)

    תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. טוחנים את העוגיות בבלנדר וממיסים את החמאה ומערבבים ביחד את החמאה עם הפירורים ומשטחים בתבנית.
  3. מערבבים את כל חומרי המלית לתערובת אחידה (קמח תופח,תמצית וניל,ביצים,שמנת חמוצה,סוכרלוז, וגבינה לבנה) ויוצקים מעל התחתית שהכנו בתבנית.
  4. אופים את עוגת הגבינה במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
  5. מערבבים את חומרי הציפוי לתערובת אחידה (גרידת לימון,סוכרלוז,שמנת חמוצה) ויוצקים מעל העוגה ואופים למשך 10 דקות נוספות.
  6. נותנים לעוגה להתקרר במשך שעה עד שעתיים ומקשטים בדובדבנים.

סרטון המדגים את כל שלבי ההכנה של העוגה:

בתיה אלימלך הינה דיאטנית קלינית מומחית לסוכרת יועצת התזונה של האגודה הישראלית לסוכרת.
רוצים ייעוץ מקצועי מבתיה אלימלך חייגו עכשיו : 050-5330655
אתר הבית של בתיה אלימלך

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *