תפריט סגור

עוגיות טחינה וסילאן

עוגיות טחינה וסילאן

בתיה אלימלך דיאטנית קלינית משתפת אותנו במתכון של עוגיות טחינה וסילאן שנוכל לנשנש ליד הקפה.

מצרכים להכנת עוגיות טחינה וסילאן:

200 גרם טחינה גולמית
250 גרם קוואקר
200 גרם סילאן
100 גרם חמוציות מיובשות
100 גרם אגוזי מלך קלופים
10 תמרים מיובשים (עדיף מסוג מג'הול)

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל170 מעלות.
  2. מערבבים יחד את הטחינה והסילאן וקוצצים מעט את התמרים ואגוזי המלך.
  3. מוסיפים לתערובת הטחינה והסילאן את התמרים,אגוזי מלך,חמוציות,קוואקר ומערבבים היטב.
  4. מרטיבים את הידיים ומכינים עוגיות פחוסות (דחוסות,מעוכות).
  5. מסדרים את העוגיות על תבנית עם נייר אפיה ואופים במשך 20 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.

בתיה אלימלך הינה דיאטנית קלינית מומחית לסוכרת יועצת התזונה של האגודה הישראלית לסוכרת.
רוצים ייעוץ מקצועי מבתיה אלימלך חייגו עכשיו : 050-533-0655
אתר הבית של בתיה אלימלך


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *