תפריט סגור

סלט עדשים שחורות עם בטטה ובורגול

למה דווקא עדשים שחורות?

עדשים שחורות הן מקור מעולה לחלבון, סיבים תזונתיים, מינרלים וויטמינים. הן בין המקורות הכי עשירים בחלבון מן הצומח ולכן מהוות חלק הכרחי בתזונה של טבעונים שאינם מקבלים חלבון מן החי.

מצרכים

  1. עדשים שחורות – כוס (170 גרם).
  2. בורגול יבש – 100 גרם (כחצי כוס)
  3. בטטה בינונית – קוביות
  4. חופן גרעיני חמניה
  5. בצל סגול קטן קצוץ
  6. חופן נענה קצוצה
  7. גרעיני חמניה קלופים
  8. שמן זית 100%
  9. מלח
  10. מיץ לימון סחוט טרי

אופן הכנה

עדשים שחורות:

שופכים לסיר עם מים רותחים את הכוס עדשים, שהמים יהיו כ5 ס"מ מעל העדשים. להביא לרתיחה ולהנמיך את האש. לבשל עד שהעדשים ספחו את המים (לא להוסיף מלח או תבלינים בכלל!)

בורגול:

בסיר קטן 2 כוסות מים, כפית מלח, מביאים לרתיחה ומוסיפים את הבורגול. מנמיכים את האש ומבשלים כ15-20 דק.

הסלט:

מערבבים את כל מרכיבים ביחד, עם שמן זית לפי הטעם, מוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם והמון מיץ לימון טרי!

בתיאבון! תהנו!

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *