סלט חגיגי ועשיר לראש השנה. מתכון מעדי גודל סולומון דיאטנית קלינית.
מצרכים:
גרגרים מרימון שלם
1/2 כרובית
צרור פטרוזיליה
3 גבעולי בצל ירוק
4 גבעולי סלרי
חופן חמוציות
חופן שקדים או פקאנים
חופן אגוזי מלך
לרוטב:
מיץ מלימון שלם
כף סוכר
2 כפות שמן
כפית מלח
מעט פלפל שחור
אופן ההכנה:
- את חצי הכרובית שוטפים היטב (אפשר גם להשרות במים קרים במשך 10 דקות).
- את הפטרוזיליה, הסלרי והבצל הירוק קוצצים דק.
- בקערה גדולה מגרדים את הכרובית השטופה בפומפייה דקה.
- מוסיפים לקערה את הירק הקצוץ, החמוציות, גרגרי הרימון ומערבבים.
- בקערה קטנה מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב.
- קוצצים את האגוזים או משאירים שלמים ומפזרים על הסלט.
- מוזגים את הרוטב על הסלט ומגישים טרי.
עדי גודל סולומון היא דיאטנית קלינית מפתחת שיטת 555 לירידה במשקל ושינוי הרגלי אכילה