תפריט סגור

מרק קישואים דל פחמימות

מרק קישואים דל פחמימות

בתיה אלימלך דיאטנית קלינית משתפת אותנו במתכון שלה למרק קישואים דל פחמימות.

מרכיבים:
4 זוקיני
1-2 קישואים
1 כרישה (רק החלק הלבן)
שורש פטרוזליה
שורש סלרי קטן
2 שיני שום
צרור שמיר טרי
מיץ מחצי לימון
3 כפות שמן זית
כפית (גדושה) מלח
פלפל שחור גרוס
ליטר וחצי מים רותחים
(אפשר להוסיף פלפל צ'ילי חריף, תבלין חוויאג' למרק, כורכום, או כמון להעשרת הטעמים)

הוראות הכנה:

נקצוץ את הכרישה לפרוסות ונשטוף היטב במסננת
נחתוך גס את הקישואים
נקלוף ונחתוך את השורשים והשום
נחמם שמן זית בסיר בינוני
נוסיף את השורשים הקצוצים ונטגן כ 2-3 דקות
לאחר מכן את הכרישה ושוב נטגן כ 4-5 דקות
נוסיף את הקישואים והשום ונטגן עוד כ 4-5 דקות
לאחר מכן נוסיף עוד כ 1.5 ליטר מים רותחים (אפשר פחות למי שרוצה מרק סמיך יותר)
ננמיך את האש ונבשל כ 25 דקות עד שהשורשים מתרככים
לאחר מכן נטחן את המרק בבלנדר מוט
נוסיף מלח, פלפל ולימון
ונערבב היטב
ניתן להגיש עם:
גבינת פרמז'ן מגורדת
או כף שמנת חמוצה
או כף יוגורט סמיך

בתיה אלימלך הינה דיאטנית קלינית מומחית לסוכרת יועצת התזונה של האגודה הישראלית לסוכרת.
רוצים ייעוץ מקצועי מבתיה אלימלך חייגו עכשיו : 050-5330655
אתר הבית של בתיה אלימלך

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *