תפריט סגור

בראוניז ללא סוכר וללא גלוטן

בתיה אלימלך דיאטנית קלינית משתפת אותנו במתכון שלה לבראוניז ללא סוכר וללא גלוטן

מרכיבים:
200 גרם שוקולד מריר (85% מוצקי קקאו ומעלה) .
165 גרם חמאה .
4\3 כוס תחליף סוכר סוויטנגו או 9 מ"ל סוכרלוז נוזלי (כמות השווה ל 165 גרם סוכר)
3 ביצים
2 חלמונים
2 כפות קמח שקדים
1 כף קקאו
1 כפית תמצית וניל
קמצוץ מלח

הוראות הכנה:
לחמם תנור לחום של 180 מעלות
להמיס את השוקולד והחמאה בקערה (על בן מרי או במיקרוגל)
לערבב היטב ולהניח לקירור קל לאחר שהמרכיבים נמסו.
נעביר לקערת המיקסר 3 ביצים ו 2 חלמונים ונקציף יחד עם הסוויטנגו מספר דקות עד ליצירת תערובת תפוחה ואוורירית.
נוסיף לתערובת הביצים קמח שקדים, קקאו, תמצית וניל וקמצוץ מלח ונתחיל לקפל בעזרת לקקן.
נוסף בהדרגה את תערובת השוקולד בצד הקערה. ראשית כמות קטנה להשוואת טמפרטורות ולאחר מכן את כל שאר התערובת.
נקפל בעדינות עד שהתערובת נהפכת לאחידה ושוקולדית נרפד תבנית מרובעת בנייר אפייה ונעביר את הבלילה לתוכה נפזר את התערובת בצורה אחידה .
נכניס לתנור לכ 20-25 דקות תלוי בעצמת התנור (תבדקו את הבראוניז לאחר 20 דקות ואם נראה מוכן אפשר להוציא.
למעלה אמור להיום קרום קראנצ'י ובפנים נימוח).
הבראוניז יכולים להשאר מעט נוזליים במרכז ולאחר מכן יתקשו נוציא מהתנור ונניח לבראוניז להתקרר כ 10-15 דקות לאחר מכן נחתוך לקוביות לפי הגודל הרצוי וניתן להם להתקרר סופית
בתיאבון!
בכל המתכון כ 50 גרם פחמימות

סרטון המדגים את כל שלבי הכנת המתכון:

בתיה אלימלך הינה דיאטנית קלינית מומחית לסוכרת יועצת התזונה של האגודה הישראלית לסוכרת.
רוצים ייעוץ מקצועי מבתיה אלימלך חייגו עכשיו : 050-5330655
אתר הבית של בתיה אלימלך

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *