תפריט סגור

אורז עם עדשים שחורות – עדי קליינמן

חשוב לשלב קטניות בתפריט באופן יומיומי. 
אם אתם לא נוהגים לעשות זאת, להתחיל עם עדשים זו בהחלט דרך קלה וטובה להתנסות בהכנתן. 
קל לשלב את העדשים בסלטים, להכין מהם ממרחים ולהוסיפם לרטבים שונים.
צירפתי עבורכם עוד מתכון פשוט להכנה עם עדשים שחורות.

מצרכים

  • 2 כוסות אורז
    שמן זית
    2 בצלים
    כוס עדשים שחורות
    2 גזרים מגוררים
    חופן פטרוזיליה קצוצה
  • תבלינים:
    מלח
    פלפל שחור
    כמון-1/2 כפית
    פפריקה מתוקה 1/2 כפית
    כורכום 1/2 כפית

הוראות הכנה

1. להכין 2 כוסות אורז בסיר גדול ולתבל במלח. (על כל כוס אורז להוסיף 2 כוסות מים רותחים.)

להכנת התערובת בצל ועדשים:

2. במחבת עמוקה לטגן 2 בצלים חתוכים לפרוסות דקות עד להזהבה ב2 כפות שמן זית
3. בסיר נפרד לבשל את העדשים השחורות עד לריכוך. לסנן את העדשים ולהוסיף אותם לבצל
4. לתבל את התערובת במלח, פלפל שחור, כמון, פפריקה מתוקה , כורכום ולערבב.
5. להוסיף את הגזר המגורר לתערובת הבצל והעדשים, לבשל עוד כ3-4 דקות ולערבב.
6. להעביר את התערובת לאורז ולערבב קלות עד לקבלת תערובת אחידה 
7. לפזר מעל פטרוזיליה קצוצה ובתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *